tirsdag den 30. juni 2020

Dagbladet, Køge 14/2 1995

Citat:

Gult tapet på Rådhuset
”Eksperimenterende udstilling med mange undertoner. Lotte Kjøller og Finn ”Skipper” Christensen har nok engang slået sig sammen og arrangeret en udstilling af eksperimenterende kunst på Rådhuset. Titlen er ”The Yellow Wallpaper” – det gyldne tapet.

”The Yellow Wallpaper” er en 100 årig novelle, og anses af feminister i dag for at være et stykke socialrealisme, ikke som den gyser, den var kendt for i sin samtid. Undertonen i udstillingen i Rådhushallen er forskellig, alt efter, hvordan kunstnerne har tolket og involveret temaet i deres værker, hvor installation, billede og tekst indgår som ligeværdige elementer. Symbolikken er tydelig, idet den kvindelige figur visualiserer en kvindes maniske fascination af hendes gule tapet. Udstillingen indeholder på den måde en feministisk kommentar ved at visualisere den unge kvindes kamp mod et uforstående patriarkat, der ikke vil give hende lov til at være sig selv.


Lotte Kjøller, der i øjeblikket er elev af Jeff Ibbo, har arrangeret udstillingen. Hun arbejder meget med at placere værkerne på utraditionelle måder i rummet. På den måde er hendes værker lige så skulpturelle, som de er billedkunst…..”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar